Tippek a jobb alváshoz pénzügyi stressz idején.

Nehéz elaludni, ha valakinek problémái vannak. És a mostani összes pénzügyi gond mellett igazi kihívás a fejedben zajló zaj kezelése. Nemcsak az anyagi problémákra kell gondolni napközben, hanem az éjszakai rutinodat is megtámadhatják, ronthatják a minőségi alvást, sőt lehetetlenné is tehetik. Az alábbiakban néhány tippet adunk a jobb alváshoz a pénzügyi stressz alatt.

 

Nyisd ki a szemed a pénzügyi stresszre

 

Az alvást befolyásoló pozitív és negatív tényezők felkutatása érdekében az alvási állapotok vizsgálata kérdéseket tesz fel az embereknek mindennapi életükkel és alvás közbeni környezetével kapcsolatban. Kiderült, hogy azoknak az embereknek több mint fele (60%), akik úgy gondolják, hogy rosszul alszanak, fizetéstől fizetésig él, és négyből három (75%) aggódik saját pénzügyi jövője miatt.

 

A pénzügyi helyzet óriási szerepet játszik abban, hogyan látjuk és érezzük magunkat, és 2021 mindenki pénzügyi stabilitását megrendítette.

 

Elég pénzt keresek? Megtakarítok elég pénzt? Hogyan fizetem ki ezt a számlát? Van-e elég a családom eltartására? Ezek azok a problémák, amelyek ébren tarthatták őket éjszakánként, és amelyeket most súlyosbított a COVID-19 világjárvány.

 

A világjárvány bizonytalan és instabil környezetet teremtett. Mindez a változás és az instabilitás azonnali aggodalmakat szül, mint például önmaga és családja megélhetése, de hosszú távú aggodalmakat is a jövő miatt.

 

Nem számít, mi történik, nem csoda, hogy az elalvás sokkal nagyobb kihívást jelent, de van néhány tipp, amelyek visszahozhatják édes mély alvásodba:

 


 

 

 Aludj most, később aggódj

 

A cél nem az, hogy közvetlenül figyelmen kívül hagyd a pénzügyeidet, hanem az, hogy szánj időt ezekre a gondolkodásra, nehogy lefekvés előtt és rémálmaidban megjelenjenek. Amit kínálunk, az az, hogy állítson be egy órát a napban vagy a héten a pénzügyi problémák kezelésére. Kis lépésekkel könnyebb kezelni a problémákat, a probléma elkerülése pedig csak fokozza ezt a ködös gondfelhőt. Ehelyett összpontosítson arra az erőfeszítésére, hogy megoldja a pénzproblémákat az eltöltött idő alatt, majd lépjen ki ebből az aggodalmak köréből. A problémamegoldó ciklus alatti gyötrelmek kezelése segít minimalizálni a megszakításokat az alvási ciklus során.

 

Testmozgás

 

Mindannyian ismerjük a testmozgás fizikai előnyeit, de ne feledkezzünk meg a stressz leküzdésének előnyeiről sem. Edzés közben az agy az endorfinoknak nevezett neurotranszmittereket aktiválja. Az endorfinok felelősek a boldogság és az öröm érzéséért. A jó érzelmek pedig segítenek az elalvás folyamatában. Az edzés olyan, mint egy altatódal a tested számára, és csak napi 30 perc tud felkészíteni egy jó éjszakai pihenésre.

 

Javítsd lefekvés rituáléját

 

Nem merülhetsz csak úgy az álomba. Rá kell hangolódni. Javasoljuk, hogy a nap végén építsen fel egy lefekvés előtti rituálét, hogy felkészítse testét és elméjét az alvásra. Néhány egyszerű lefekvés előtti tevékenység, amelyet hozzáadhat a rutinjához: kapcsolja ki az eszközöket, merüljön el a sötétben a sötétítőfüggönyök segítségével, vagy igyon egy kellemes, pihentető italt, például a kamillateát.


Keressen pénzügyi segítséget.

 

Bár az alvás segít feloldani minden baját, az anyagi gondok megmaradnak, amikor felébred. Ha nehézségei vannak, számos hiteltanácsadó szervezet segíthet abban, hogy visszatérjen a helyes útra. Vannak non-profit pénzügyi tanácsadó szervezetek is, amelyek ingyenesen segítenek pénzügyei kezelésében. Online cseveghet, vagy közvetlenül telefonon beszélhet egy pénzügyi tanácsadóval. A világjárvány idején tanácsot adtak az embereknek a sürgősségi hitelkártyás fizetésekkel és jelzáloghitel-kezeléssel kapcsolatban, miközben sürgősségi pénzügyi segítséget nyújtottak a COVID-19-hez.

 

A pénzügyi stressz megterheli Önt, nyugtalan éjszakákat és még több stresszt hagy maga mögött. De a szem becsukásának kulcsa az, hogy nyitva tartsa a szemét. Szánjon időt a pénzügyi stressz kezelésére, alakítson ki jobb alvási rutint, és ha szükséges, kérjen pénzügyi segítséget, hogy visszatérjen a jó éjszakai alváshoz.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Anatómiai párna

Idősebben rosszabbul alszunk?

Álmok és alvás

HOGYAN VÁLASSZUK KI A TÖKÉLETES MATRACOT A TÖKÉLETES ALVÁSHOZ ?