Miért nem elég 8 óra alvás, II. Rész.

 

Mit? Igazán?

Igen! Ha olyan személy vagy, aki korán reggel szeretne felkelni, korai madárnak nevezik. Ha késő este maradsz, éjszakai bagolynak hívják. A gének nagyobb valószínűséggel kapcsolódnak ahhoz, hogy korai madár vagy éjszakai bagoly vagy-e. Vannak olyan génekkel rendelkező emberek, amelyek nagyon rugalmasak

Tényezők.

Valójában a legnagyobb tényező a napfény, és ez az ökológiai jel, amely az energiaszintet szabályozza. Ugyanakkor az étkezési idő, a fizikai aktivitás és a rendszeres lefekvés is fontos tényezők, amelyek befolyásolják a cirkadián ritmust. A nagyobb probléma az, hogy olyan sok időt töltünk bent, hogy nem éri el ezt a természetes napfényt, amikor reggel felébredünk. Ez az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a cirkadián ritmusának megerősítésére.

Ha a ciklikus ritmusod le van kapcsolva, ez negatívan befolyásolja az alvás minőségét. Tehát ez a rendszeres lefekvéskor és reggel felkelő napi rendszeres ritmus ugyanazon az időben ugyanakkor éjszaka helyreállítja az alvást. A napsütés és a napsütés elindítása a legjobb dolog, amit tehetsz, hogy felébredjen. A cirkadián ritmusa nincs rögzítve: a környező tényezők alapján valójában eltolódhat.



Ha felébredsz az éjszaka közepén (mondjuk, hogy elmenjen a WC-re), és gyorsan visszatérj aludni, ez tönkreteszi az alvás minőségét?


Ez változik. Nincs egyértelmű válasz. Valójában teljesen normális, hogy éjjel felébredjen. Bizonyos bizonyíték van arra, hogy aludni kezdtünk, amikor a nap lefelé megy, majd egy kicsit ébredjünk fel, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy egy oroszlán nem fog megenni, majd visszatérünk aludni. Tehát normális, hogy az éjszaka közepén ébredj fel, és egy WC-re vagy más okra megy.

Hogyan változtatja meg a társadalom az alváshoz való hozzáállásunkat? Milyen következményekkel jár ez?

Az elmúlt 50 évben egy órával kevesebbet alszunk este, mint az 1950-es években. Az rengeteg. Ez nagyrészt a televízió végleges megfigyeléséhez kapcsolódik, a mobiltelefonok pedig teljesen más szinten vannak. Jelenleg a legnagyobb probléma a munka és a magánélet egyensúlyának hiánya. Sokan olyan helyeken dolgoznak, ahol az éjszaka folyamán minden alkalommal e-mailt kapnak, és már nincs kilenc-öt munkanap.

Ezért a meditáció most olyan népszerű. A valóságban azonban az alvás sokkal helyreállítóbb, mint folyamat a meditációhoz képest. Nagyon gyakran beszélnek a délutáni meditációról, de a legtöbb embernek azt ajánljuk, hogy legyen egy gyors nap, nem pedig a gyors meditáció. 


 De ha délután próbálok aludni, és nem tudok elaludni, elvesztettem 20 percet a napomtól, amikor meditálhattam vagy dolgozhattam?

Amikor becsukja a szemét, és egy ideig kikapcsolja az agyát - még akkor is, ha nem teljesen elalszik, az agya belép a théta hullámokba. Hasonlóképpen, amikor meditálsz, kicsit belépsz a teta szintre. Tehát, ha Ön egyike azoknak, akiknek tényleg nehézségei vannak, talán a meditáció a jobb megoldás.

A legfontosabb dolog az, hogy ezt a szabad időt töltsük be - ez a termelékenység szempontjából előnyösebb. Az emberek sokszor úgy gondolják, hogy egyre többet tudnak harcolni, és egyre több eredményt érhetnek el, de az alvás is segíthet. Amikor alszol, és kijut belőle, az agyad théta hullámokat termel, amelyek másképp gondolkodnak. Ez az oka annak, hogy sokszor, amikor felébredsz egy nyugalomból vagy mély alvásból, könnyen megoldást találhatsz erre a komplex problémára, amit nem tudott korábban a nap folyamán. Ez az egyik oka annak, hogy szünetet tartunk, akár a meditáció, akár a nap, a cirkadián visszaesés alatt, nagyon kedvező a termelékenység szempontjából. Ez különösen igaz a kreatív szakmákra. A munka előtt főként kézi munka volt, de mivel a munkahelyek egyre növekvő mértékben igénylik a kognitív tevékenységet, az öngondoskodás és a mentális egészség egyre fontosabbá válik.

Néhány tipp a jobb alváshoz

Hideg és csendes környezetet szeretne fény nélkül: ez az ideális mód az alvás minőségének javítására. Azonban az embereknek különböző ideális hang-, fény- és hőmérsékleti környezetük van, hogy javítsák saját alvásuk minőségét. A stressz hatására a reakció éjszaka aktív, és az alvás minősége nem lesz kielégítő. Normális: ha gyermeke van, akkor az éjszaka közepén programozott, hogy megbizonyosodjon róla, hogy egy ragadozó nem fog megenni. A szülőknek ez a problémája van, amikor a védekező válasz túlságosan aktív, aggódva a gyermekük miatt, és ez valójában rontja az alvás minőségét.

Az egyik dolog, amit ajánlott azoknak, akik aggódó gondolattal és a munka gondolataival foglalkoznak, az, hogy időt szánjanak arra, hogy kiszabadítsák őket - hogy egy kis szellemi dobozba helyezzék őket, hogy ne legyenek az ágyban az elméjükkel, gondolva mindent ezek a dolgok.

Vannak olyan tanulmányok is, amelyek azt mutatják, hogy az alváshiány lehet a krónikus depresszió elleni küzdelem eszköze.

Ha szélsőséges depresszió van, néha néhány terapeuta alváshiányt igényel. Azonban az olyan dolgok, mint az empátia és a más emberekkel való munka is érintettek, ha nincs alvásod, és érzékenyebb vagy a fájdalomra. A krónikus fájdalom mély alvással járhat. 

 

MEGAMATRAC                               WEBSHOP

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések

Anatómiai párna

Tippek a jobb alváshoz pénzügyi stressz idején.

Idősebben rosszabbul alszunk?

Álmok és alvás

HOGYAN VÁLASSZUK KI A TÖKÉLETES MATRACOT A TÖKÉLETES ALVÁSHOZ ?